Čokoladni muffini
SASTOJCI za 12 muffina:
* 200 g bijelog pšeničnog brašna
* 120 g tamne čokolade
* 20 g 100% kakaa
* 70 g kokosovog šećera
* 1 vrećica vinskog kamena
* 60 g maslaca
* 1,5 dl mlijeka
* 1 jaje
Neobvezna dekoracija:
* 250 ml vrhnja za šlag
* 250 g mascarpone sira
* čokoladne kapljice ili mini smartis bomboni
OPIS POSTUPKA: Rastopimo maslac i ohladimo dok ne postane mlak. Dodamo mlijeko i jaje i promiješamo kuhačom.
Tamnu čokoladu razlomimo ili naribamo.
Prosijemo brašno u posudu, dodamo vinski kamen, kokosov šećer i kakao. Promiješamo. Dodamo smjesu od maslaca, mlijeka i jaja, brzo promiješamo i dodamo čokoladu.
Stavimo papirnate modele u kalup za muffine i svaki napunimo po jednom žlicom tijesta za muffine.
Pečemo 20 minuta na 180 stupnjeva u zagrijanoj pećnici.
Dekoracija: Kad se muffini ohlade, mogu se ukrašavati po želji. Pomiješamo vrhnje za šlag i dodamo mascarpone. Masu zasladimo po želji i žlicom napunimo vrećicu za ukrašavanje.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja i Filip
Komentari (0)