VIDEO: Čokoladni keksi s malinom bez brašna
* 160 g tamne čokolade sa stevijom malina
* 70 g maslaca
* 2 jaja
* 150 g eritritola
* 30 g kakaa u prahu
* prstohvat himalajske soli
OPIS POSTUPKA: Tamnu čokoladu i maslac narežite na komadiće i zajedno otopite na pari. Štapnim mikserom pomiješajte eritritol i jaja u posebnoj zdjeli. Miksajte dok ne nastane pjenasta smjesa. U smjesu od jaja dodajte otopljenu čokoladu i maslac i dobro izmiješajte (spatulom). Zatim dodajte kakao prah (prosijan) i prstohvat soli te opet dobro promiješajte – ne smije biti grudica. Dobivenu smjesu za kekse stavite u hladnjak na 10 minuta. Pleh obložite papirom za pečenje. Žlicom za sladoled od smjese oblikujte 15 kolačića. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite kolačiće 8-10 minuta. Ohladite kolačiće i stavite ih u hladnjak na oko 1 sat (bolji su hladni).
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Tina Konjedic
Komentari (0)