Čokoladni keksi s kikirikijem
SASTOJCI:
* 100 g bademovog brašna
* 25 g organskog kakaa
* 1 žličica praška za pecivo
* prstohvat soli
* 20 g nasjeckanog kikirikija
* 1 jaje
* 100 g kokosovog šećera
* 1 žličica arome jagode (možete staviti vaniliju, rum ili nešto drugo što vam odgovara)
* 60 g ekstra djevičanskog kokosovog ulja
OPIS POSTUPKA: U jednu posudu prosijati bademovo brašno, kakao, prašak za pecivo i sol pa dodati kikiriki. U drugoj posudi pomiješati jaje i kokosov šećer, dodati aromu jagode i otopljeno kokosovo ulje. Povezati suhe i mokre sastojke. Smjesu ostaviti u hladnjaku 10 minuta. Napraviti kuglice i staviti ih na papir za pečenje pa spljoštiti s dnom čaše. Peći 12 minuta na 180°C.
VRIJEME PRIPREME: 25 min
RECEPT PRIPREMILA: Mirna Posavec
Komentari (0)