Čokoladne posudice s maslacem od kikirikija
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Čokoladne posudice s maslacem od kikirikija

SASTOJCI:
* 200 g crne čokolade
 
Krema:
* 170 g svilenog tofua
* 90 g maslaca od kikirikija
* 20 g meda (više ili manje po želji)
* 1 žličica proteina od vanilije (po želji)
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* šaka čokoladnih kapljica
 
Preljev:
* 80 g maslaca od kikirikija
* 10 g kokosovog ulja
* 10 g meda
 
OPIS POSTUPKA:
Rastopite 200 g čokolade. Pripremite 6-8 kalupa za muffine. U kalup ulijte 2-3 žličice čokolade i okrenite kalup da se čokolada rasporedi po stranicama. Ako vam nije dovoljno, možete dodati još čokolade, ali pazite da sloj ne bude predebeo. Ponovite s ostalim kalupima i stavite u zamrzivač. Malo čokolade treba ostaviti za vrh.
 
Za kremu u blenderu ili štapnim mikserom pomiješajte svilenkasti tofu, maslac od kikirikija, med, proteine i ekstrakt vanilije. Dodajte čokoladne kapljice i promiješajte. Kremu rasporedite u zdjelice s čokoladom, površinu malo poravnajte žlicom i vratite u zamrzivač.
Za preljev pomiješajte i zagrijte maslac od kikirikija, kokosovo ulje i med dok ne postanu tekući. Preljev premažite preko kreme i vratite u zamrzivač na nekoliko minuta.
 
U međuvremenu zagrijte preostalu čokoladu da postane tekuća. Odozgo rasporedite 1-2 žličice i kalupe malo okrećite i protresite tako da se rasporedi po cijeloj površini. Možete posuti malo cvijeta soli. Stavite u zamrzivač na najmanje pola sata.
 
Možete ih držati u zamrzivaču par mjeseci (ostavite na sobnoj temperaturi barem pola sata prije konzumacije), ili u hladnjaku do 4 dana.
 
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Dea Kepić

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.