VIDEO: Čokoladne krafne
SASTOJCI:
* 120 g brašna (višenamjensko bezglutensko, pirovo, pšenično)
* 70 g kokosovog šećera
* 150 g napitka od soje
* 2 žlice mljevenih sjemenki lana
* 60 ml suncokretovog ulja
* 25 g gorkog kakaa
* 50 g jabučne kaše
* ½ vrećice praška za pecivo
Ganache:
* 200 g Malinca namaza od čokolade i lješnjaka
* 250 g mascarponea
OPIS POSTUPKA:
* U veću posudu ulij 150 ml sojinog napitka.
* Zatim dodaj sve ostale sastojke: mljevene sjemenke lana, suncokretovo ulje, kokosov šećer, brašno i prašak za pecivo, jabučnu kašu, criollo kakao (redoslijed u videu).
* Lagano izmiješaj pjenjačom.
* Kalup za krafne namaži margarinom.
* Masu izlij u pleh. Od mase dobijemo 8 mini krafni. Napuni kalupe do ¾.
* Peci 15-20 minuta na 180 stupnjeva u zagrijanoj pećnici.
* Zatim Malincin čokoladni namaz upotrijebi za jednostavan čokoladni ganache. Pomiješaj 200 g čokoladnog namaza i 250 g (veganskog) mascarponea. Ohladi.
* Ohlađene krafne ukrasi ganacheom.
* Ukrasi mljevenim lješnjacima i kolačićima.
Komentari (0)