Čokoladna tortica s malinama
SASTOJCI:
* 6 jaja
* 150 g maslaca (ulja)
* 125 g tamne čokolade (99%)
* 75-100 g mljevenih orasa
* 50-100 g brazilskih oraščića
* 200 ml slatkog vrhnja
* svježe maline
* malo tamne čokolade za dekoraciju
* prirodni zaslađivač po želji (stevia, ksilitol, eritritol)
OPIS POSTUPKA: Na pari istopimo maslac i tamnu čokoladu. Dodamo žumanjke koje smo prethodno odvojili od bjelanjaka i izmutili s električnim mikserom. Nakon toga dodamo mljevene orase. Bjelanjke izmutimo u čvrsti snijeg i dodamo u smjesu. Lagano promiješamo. Na kraju na grupo isjeckamo brazilske oraščiće i po želji dodamo prirodni zaslađivač. Pečemo 25 minuta na 185 stupnjeva. Kada je kolač pečen, ostavimo ga da se ohladi a zatim ga ukrasimo šlagom, malinama i komadićima čokolade.
VRIJEME PRIPREME: 35 minuta
RECEPT PRIPREMIO: Trening centar
Komentari (0)