Čokoladna torta bez šećera
SASTOJCI:
* 5 jaja
* 2 žlice pirovog brašna
* 2 žlice bademovog brašna
* 4 žlice kakaa
* 100 g eritritola
* 1 mala žličice praška za pecivo
* 1,5 dcl bademovog mlijeka bez šećera
* Čokoladni namaz bez šećera
* 125 g skyra
* 3 žlice kakaa
* 2 g agar-agara
OPIS POSTUPKA: Odvojimo žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksamo u snijeg i maknemo sa strane. Žumanjku dodamo eritritol i bademovo mlijeko i izmiksamo s mikserom. Dodamo još pirovo i bademovo brašno, prašak za pecivo i kakao. Miješamo. Polako dodajemo snijeg. Pripremljenu smjesu pečemo 30 minuta na 180 stupnjeva. Pečeni biskvit pustimo da se ohladi. Za to vrijeme skuhamo 2 g agar-agara i pustimo da se ohladi. U posudi pomiješamo skyr s kakaom (možete dodati po okusu i sladilo) i ohlađeni agar-agar. Kremu pustimo da odstoji u hladnjaku bar pola sata. Ohlađen biskvit prerežemo na pola. Obje polovice premažemo s Cavalier čokoladnim namazom bez šećera. Vrh torte ukrasimo s pripremljenom i ohlađenom kremom i po želji ukrasimo sa zdrobljenim lješnjacima.
VRIJEME PRIRPEME: 60 - 90 min
RECEPT PRIPREMILA: Lana Matjašič Filipič
Komentari (0)