Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Čokoladna pita u čaši (bez pečenja)
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Čokoladna pita u čaši (bez pečenja)

SASTOJCI:
Dno:
* 100 g keksa po izboru (koristila sam mljeveni Oreo keks, ali može i klasične od maslaca ili bez šećera / glutena itd.)
* 25 g namaza od čokolade i lješnjaka
* 30 g kokosovog ulja (otopljeno)

Sloj kreme s komadićima čokolade:
* 190 g mascarpone sira (light ili obični)
* 75 g krem sira (light ili obični)
* 2 žličice arome vanilije
* 80 g eritritola (u prahu)
* 10 g kokosovog šećera
* 50 g sitno nasjeckane tamne čokolade sa stevijom

Čokoladna krema:
* 100 g krem sira (light ili obični)
* 40 g namaza od čokolade i lješnjaka
* 35 g tamne čokolade sa stevijom (rastopljena i ohlađena)
* 10 g kokosovog šećera

OPIS POSTUPKA: Odabrane keksiće sameljite u blenderu. Mljeti dok se ne stvori gruba smjesa nalik pijesku bez velikih grudica. Dodajte čokoladni namaz i promiješajte. Postupno dodajte rastopljeno kokosovo ulje i miješajte dok se ne stvori jednolična, vlažna smjesa. Smjesu ravnomjerno rasporedite u 2 ili 4 čaše (gore navedeni sastojci oblikuju 4 manje ili 2 veće pite u čaši) i stavite u hladnjak. Pripremite kremu s komadićima čokolade. U posebnoj zdjeli pomiješajte mascarpone i krem sir. Miješajte dok se ne stvori glatka krema. Dodajte vaniliju i eritritol u prahu. Promiješajte. Smjesi dodajte sitno nasjeckanu tamnu čokoladu i kokosov šećer i promiješajte. Zrna kokosa bit će vidljiva u masi, ali se otapaju u kremi. Kremu ravnomjerno rasporedite po ohlađenom dnu i ostavite sa strane. Pripremite čokoladnu kremu. U zdjeli promiješajte krem sir tek toliko da se dobije glatka krema. Dodajte šećer, čokoladni namaz i rastopljenu i ohlađenu tamnu čokoladu i promiješajte da se dobije glatka smjesa. Odmah uz pomoć vrećice za dekoriranje oblikujte ukrase po želji ili žlicom rasporedite smjesu na vrh. Poslužite odmah ili stavite u hladnjak. Ako smjesu stavite u hladnjak, ostavite je 10 minuta na sobnoj temperaturi prije konzumiranja da omekšaju dno i krema.

VRIJEME PRIPREME: 10 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Nina S. Zorčič

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi