Čokoladna pita s tijestom od Malincine granole
SASTOJCI:
* 200 g granole s malinama
* 100 g margarina
* 1 čajna žličica indijskog trputca
* 5 dl zobenog napitka
* 1 čokoladni puding
* 200 g veganske tamne čokolade
* voće i granola za ukras
OPIS POSTUPKA: Sameljemo Malincinu granolu s malinama. Dodamo 100 g otopljenog margarina ili veganskog maslaca. Dodamo indijski trputac i ponovno dobro promiješamo. Masu pritisnemo u kalup za pečenje i ohladimo u hladnjaku. Ohlađeno tijesto pečemo u zagrijanoj pećnici 5-10 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. U međuvremenu pripremimo filu. Čokoladni puding skuhamo od pola litre gustog zobenog napitka (možemo koristiti i napitak od soje, ali ne preporučam badem ili rižu jer su rjeđi). U skuhani puding umiješamo 200 g otopljene čokolade. Masu prelijemo preko pečenog tijesta i ohladimo preko noći. Kad se pita ohladi, ukrasimo je malinama (koje su također i u granoli) i drugim voćem ili orašastim plodovima po želji.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta do sat vremena
RECEPT PRIPREMILA: Anja Geč
Komentari (0)