Čoko kokos rolada
SASTOJCI:
Biskvit:
* 4 jaja
* 100 g bjelanjaka
* 60 g eritritola (zaslađivač bez kalorija)
* 60 g oštrog brašna
* 1 žlica Happy Cacao Mixa
* 0,5 dl mlijeka
Krema:
* 300 g skyr jogurta
* tekući zaslađivač
* 1 žlica kokosovog brašna
* 1 žlica mljevenog kokosa
OPIS POSTUPKA: Odvojite žumanjke od bjelanjaka. U bjelanjke dodajte još 100g bjelanjaka iz tetrapaka i istucite ih u čvrsti snijeg. U žumanjke dodajte sve ostale sastojke (brašno, kakao, mlijeko, zaslađivač) i dobro izmiješajte da nema grudica. U masu dodajte snijeg od bjelanjaka i lagano kuhačom izmiješajte. Masu rasporedite u pleh obložen papirom za pečenje (na debljinu cca 1-2 cm). Pecite na 175 stupnjeva 8 minuta. Za to vrijeme pripremite kremu: skyr jogurt, zaslađivač, kokos. Kad je biskvit pečen zamotajte ga u mokru kuhinjsku krpu i ostavite da se ohladi. Odmotajte i ravnomjerno rasporedite kremu po biskvitu i dodajte čokoladne mrvice. Zamotajte u roladu!
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Tina Konjedic
Komentari (0)