Čoko keksi sa kokosom
SASTOJCI:
* 65 g kokosovog brašna
* 4 žlice eritritola
* 1/2 čž praška za pecivo
* 2 jaja
* 2 dcl nezaslađenog bademovog mlijeka
* 2 žlice kakaovog zrna
* 80 g tamne čokolade bez šećera
PRIPREMA: U posudi pomiješamo kokosovo brašno, eritritol, prašak za pecivo i kakaova zrna. U lončiću razmutimo 2 jaja i dodamo im nezaslađeno bademovo mlijeko, ponovno dobro promiješamo, te prelijemo po pripremljenoj smijesi suhih sastojaka. Masu dobro promiješamo. Dlanovima oblikujemo manje kuglice (po potrebi dodamo još malo bademovog mlijeka) i u obliku kruga ih pritisnemo na pleh za pečenje, obložen pek papirom. Pečemo 15 min na 180 ⁰C. Nad parom rastopimo tamnu čokoladu i u nju umočimo ohlađene kekse.
ČAS PRIPREME: 15 min +15 min
RECEPT PRIPREMILA: Lana Matjašič Filipič
Komentari (0)