Čips od kelja sa sjemenkama ili oraščićima
SASTOJCI:
* ohrovt
* ulje (maslinovo, kokosovo)
* himalajska sol
* začini (kurkuma, papar, crvena paprika, čili...)
* po želji sjemenke, oreščki
OPIS POSTUPKA: Listove kelja operemo, osušimo na kuhinjski krpi i iskidamo na komadiće. U posudici pomješamo ulje i začine po želji. Kod umaka možemo eksperimentirati...možemo dodati sjemenke (npr. sezam..), oraščiće (kikiriki, indijske...), umak od soje, češnjaka itd. Ako dodajemo oraščiće sve zajedno sameljemo u multipraktiku i prelijemo preko kelja. S rukama dobro promiješamo i u ventilacijski pećnici sušimo na 130 stupnjeva približno 30 minuta. Za to vijeme malo promiješamo i pazimo da nam ne zagori. Čips možemo jesti samostalno ili kao prilog jelima. TRAJANJE PRIPREME: 40 minuta
RECEPT NAPISALA: Malinca Andreja
Komentari (0)