Cimetovi vafli s umakom od jabuka
SASTOJCI:
* 200 g pirovog (punozrnatog) brašna
* 2 jaja
* 1 žlica kokosovog šećera
* 2 žlice agavinog sirupa
* 1 žličica praška za pecivo
* 2 dl kokosovog mlijeka (može i kravlje, zobeno mlijeko,...)
* 3 žlice maslaca od kokosa (ulja)
* prstohvat himalajske soli
* brusnice
* cimet
OPIS POSTOPKA: Zajedno smiješamo jaja, agavin sirup, kokosov šećer, maslac od kokosa i himalajsku i dobro promiješamo. Dodamo brašno i prašak za pecivo te miješamo dok ne dobijemo glatku masu. Vafle ispečemo prema uputama proizvođača aparata za vafle. Ogulimo jabuke i izrežemo ih na manje komadiće. Jabuke malo popečemo na maslacu od kokosa, a zatim dolijemo malo vode da se počnu kuhati. Kuhamo ih približno 7 minuta na laganoj vatri, dodamo posušene brusnice i kuhamo još dvije minute. S tako pripremljenim umakom od jabuka i prelijemo tople vafle i serviramo dok je toplo.
VRIJEME PRIPREME: 40 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Patricija Kragelj (pogledaj i njenu zanimljivu FB stranicu)
Komentari (0)