Choco orange cake
SASTOJCI:
Crust:
* 1 mjerica oraha (cca 150-200 grama)
* pola mjerice suncokret sjemenki
* žličica cejlonskog cimeta
* 100 g paste od datulja ili 7 medjool datulja
Krema:
* 1 i pol zreli avokado
* sok od jedne naranče
* naribana korica naranče
* 1 žlica sirovi kakao
* 200 g otopljene tamne čokolade s min 60% kakaa
* 2 žlice meda
OPIS POSTUPKA: Sastojke za sirovi biskvit smiksati u multipraktiku da se povežu. U smjesu dodati pola šake nasjeckanih ili zdrobljenih oraha radi teksture. Smjesu utisnuti u mali kalup za torte i staviti u zamrzivač dok se pripremi krema. Za iszradu kreme prvo otopite čokoladu na pari. U blenderu ili multipraktiku smiksajte avokado, kakao, med i sok jedne naranče te dodajte otopljenu čokoladu. Kada su se sastojci povezali smanjite na najmanju brzinu i dodajte naribanu koricu naranče tek toliko da se sastojci pomješaju. Kremu izlijte na ohlađenu podlogu od oraha i datulja, poravnajte te prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na hlađenje. Tortu također možete čuvati u zamrzivaču ukoliko ju nećete pojesti kroz nekoliko dana, u što zaista sumnjam ;) Uživajte u rapsodiji okusa :) Uživajte
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Božena Vrgoč
Komentari (0)