VIDEO: Cheesecake od višanja
SASTOJCI ZA ČOKOLADNU PODLOGU:
*80g nemasnog bademovog brašna
*20g nemasnog kokosovog brašna
*10g kakaa bez šećera
*10g grubo mljevenog kokosa
*1 jaje
*50g kokosovog ulja
*60g zaslađivača eritritol
*voda po potrebi
PRIPREMA TIJESTA:
1) U posudi promiješamo suhe sastojke kojima dodamo jaje i otopljeno kokosovo ulje.
2) Promiješamo, polako dodamo vodu (ako je potrebno) da dobijemo tijesto.
3) Tijesto razvaljamo i pritisnemo na dno modela na koji smo stavili papir za pečenje (ili namastili s masti).
SASTOJCI ZA NADJEV OD SVJEŽEG SIRA:
*200g laganog svježeg sira
*400g grčkog jogurta bez masti
*1 jaje
*2 žlice nemasnog kokosovog brašna
*2 žlice grubo mljevenog kokosa
*50g zaslađivača eritritol
*Sok od pola limuna
PRIPREMA NADJEVA:
1) Sve sastojke promiješamo u posudi i ulijemo na tijesto.
2) Pečemo 60 minuta na 180 stupnjeva.
3) Cheesecake potpuno ohladimo – ograda od modela neka ostane.
SASTOJCI ZA DIO S VIŠNJAMA:
*1.5 dcl vode
*300g vloženih višenj
*1 žlička esence vanilije
*2 žlici sladila eritritol
*1.5 dcl vode
*1 žlička agar agarja
PRIPREMA SLOJA OD VIŠANJA:
1) Sestavine zmešamo in zavremo, nato kuhamo 2 minuti.
2) Mešanico pustimo stati 2-3 minute, nato z njo prelijemo višnje.
3) Pustimo, da se žele popolnoma ohladi oz. strdi in postrežemo.
PRIPREMILA: Malinca
Komentari (0)