Cheesecake
SASTOJCI:
* 120 g integralnih keksa
* 60 g maslaca
* 400 g kremastog sira (sirni namaz)
* 100 g eritritola (ili bilo koje drugo sladilo)
* 200 g kiselog vrhnja
* 100 ml vrhnja za šlag
* 2 jaja
* 2 žlice bijelog pšeničnog brašna
* prstohvat vanilije u prahu
* ¼ limunovog soka
OPIS POSTUPKA:Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva Celzijusa (ventilacija). Pripremimo pekač za tortu promjera 18 cm.
U posudu od miksera stavimo kekse i prelijemo ih rastopljenim maslacem. Dobro sameljemo. Smjesu od keksa rasporedimo po dnu pekača i prstima pritisnemo kako bismo dobili tvrdi donji sloj.
U većoj posudi metlicom na ruke pomiješamo kremasti sir i sladilo. Postepeno dodajemo sastojke i polako ih umiješamo u kremu. Kremu prelijemo preko smjese od keksa, te stavimo u pećnicu.
Najprije pečemo na 180 stupnjeva 30 minuta, a zatim pećnicu smanjimo na 140 stupnjeva i pečemo još 40 minuta. Pećnicu ugasimo i cheescake ostavimo u pećnici dodatnih 60 minuta.
Cheescake poslužimo sam, s kuglicom sladoleda ili sa svježim bobičastim voćem. Možemo pripremiti i voćni preljev. Izmiksamo šalicu bobičastog voća, 1 žlicu konjak glucomanana i dodamo malo sladila.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta + 130 minuta za pečenje
RECEPT PRIPREMILI: Malinca Nastja i Eva Centrih
Komentari (0)