Carski drobljenac
SASTOJCI:
* 2 jaja
* 100 g brašna
* 250 ml mlijeka
* 30 g kokosovog šećera
* 1 žličica vanilin šećera
* 10 g kokosovog ulja
* 2 žlice ruma
* Namaz od čokolade i lješnjaka
OPIS POSTUPKA: Najprije odvojite bjelanjke od žumanjaka i pjenasto izradite bjelanjke. Bjelanjcima polako dodajte pola šećera i umutite ih u čvrst snijeg. Žumanjcima dodajte mlijeko, vanilin šećer i preostalu polovicu kokos šećera. Smjesu dobro izmiješajte pa dodajte brašno da dobijete glatku masu. Zatim polako umiješajte smjesu od bjelanjaka u masu od žumanjaka i opet sve dobro izmiješajte da dobijete glatku masu. U tavi otopite maslac i u njega ulijte kutlaču mase. Pecite palačinku dok ne porumeni na dnu. Zatim je lopaticom podijelite na četvrtine pa na manje komade da se zapeče sa svih strana. Pecite još nekoliko minuta. Carski drobljenac prelijte namazom od čokolade i lješnjaka.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Nives Jakopič
Komentari (0)