Cake popsi
Odličan recept koji uvijek uspije.
Pripremili smo zdraviju verziju Cake Popsa. U pripremi smo umjesto šećera koristili zdrave zaslađivače - kokosov šećer i eritritol,pirovo brašno umjesto pšeničnog brašna, te umjesto Nutelle namaz od čokolade zaslađen stevijom, a umjesto mliječne čokolade koristili smo tamnu čokoladu.
SASTOJCI:
Biskvit:
* 6 jaja
* 180 g maslaca
* 100 g kokosovog šećera
* 80 g eritritola – zaslađivača bez kalorija
* prstohvat 100% vanilije u prahu (ili arome vanilije)
* 180 g bademovog brašna odnosno mljevenih badema
* 45 g pirovog bijelog brašna
* 3 žlice 100% kakaa
* 9 žlica ribanog kokosa
* 2 prstohvata praška za pecivo
* prstohvat soli
Dodatak za biskvit:
* 150 g mascarpone sira
* 100 g čokoladnog namaza
* čep ruma (opcionalno)
Preljev:
* 4 žlice kokosovog ulja
* 300 g bijele čokolade
* 300 g tamne čokolade
* kartonski štapići (obavezno - da pops ne iskliznu iz štapića) i dodaci za ukrašavanje
OPIS POSTUPKA:
1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
2. Odvojite žumanjke i bjelanjke.
4. U snijeg od bjelanjaka dodajte prstohvat soli i istucite snijeg.3. Žumanjcima dodajte maslac, zaslađivače (eritritol, kokosov šećer) i vaniliju i tucite dok ne postane pjenasto (cca 15 minuta).
5. Pomiješajte preostale suhe sastojke (bademovo brašno, pirovo brašno, kakao, ribani kokos i prašak za pecivo). Brašno i kakao se mogu prosijati kroz cjedilo.
7. Stavite tijesto u kalup za tortu promjera 26-30 cm i pecite na 175 stupnjeva oko 15 do 20 minuta.6. U smjesu od žumanjaka, maslaca i šećera lopaticom naizmjence umiješajte bjelanjke i suhe sastojke. Uvijek počnite s bjelanjcima.
8. Biskvit ohladite i rukama ga izlomite u posudu, te dodajte mascarpone, čokoladni namaz i rum.
9. Umijesite masu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku barem sat-dva (može i duže). U hladnjaku se sastojci lijepo sjedine kako bi se lakše oblikovale prekrasne kuglice.
10. Zarolajte kuglice i stavite ih u zamrzivač na 30 minuta. Štapić uvijek umačemo u čokoladu pa u pops.