Brzi pirov kruh sa orasima i bučnim sjemenkama
SASTOJCI:
* 200g pirovog integralnog brašna
* 200 g glatkog pšeničnog brašna
* 1 prašak za pecivo
* 40 g bučnih sjemenki
* 40 g orasa
* 2 žlice maslinovog ulja
* 4 dcl mineralne vode
* 1.5 žličice soli
OPIS POSTUPKA: Zagrijte pećnicu na 200°C. Kalup za kruh prekrijte papirom za pečenje. Sve suhe sastojke pomiješajte u jednoj posudi i kuhačom zamijesite tijesto postepeno dodavajući mineralnu vodu. Tijesto će biti jako ljepljivo, ali nemojte dodavati više brašna. Tijesto premažite maslinovim uljem, možete ga još dodatno posuti sjemenkama i staviti ga peći u zagrijanu pećnicu dok ne porumeni, otprilike 45 minuta ali to ovisi o vašoj pećnici. Ja ga uvijek nakon pečenja umotam u kuhinjsku krpu i uspravno ga ostavim da se ohladi.
VRIJEME PRIPREME: 50 min
RECEPT PRIPREMILA: Ivana Gabelica
Komentari (0)