VIDEO: Brza pizza bez dizanja
Kod pripreme pizze uglavnom se susrećemo samo s jednom preprekom, a to je dugotrajna priprema. Imam trik kako to izbjeći i pripremiti ukusnu i hrskavu pizzu u slabih sat vremena. Tajna je u korištenju praška za pecivo i psiliuma, koji čine tijesto toliko mekanim da jedva primjećuješ razliku između pizze bez kvasca i one s kvascem.
SASTOJCI:
Tijesto:
* 250 g bijelog pšeničnog brašna
* ½ vrećice praška za pecivo
* žličica soli
* žličica origana
* žličica psiliuma
* 3 žlice maslinovog ulja
* 180 ml vode
Nadjev po želji:
* umak od rajčica
* naribani lagani sir
* kulen
* šampinjoni
* svježi bosiljak
OPIS POSTUPKA: Sve zajedno staviti u zdjelu i dobro izmiksati da se dobije lijepo umiješeno tijesto. Dobiveno tijesto nauljenim rukama rasporediti po plehu obloženim papirom za pečenje i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C 15 minuta.
Izvaditi tijesto iz pećnice, staviti nadjeve po želji i peći još 20 minuta na 185 °C.
Poslužiti s listićima svježeg bosiljka. Dobar tek.
Komentari (0)