Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Browniji s maslacem od indijskih oraščića i s hrskavom koricom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Browniji s maslacem od indijskih oraščića i s hrskavom koricom

SASTOJCI:
Brownie sloj:
* 30 g kokosovog ulja
* 120 g tamne čokolade zaslađene stevijom
* 100 g zobenih pahuljica (samljevenih u brašno)
* 150 g eritritola (ili 100 g bijelog / kokosovog šećera)
* 3 jaja srednje veličine (sobne temperature)
* 20 g jabučnog octa (ili sitno naribane jabuke)
* prstohvat soli

 Sloj za namaz:
* 8-10 žlica namaza od indijskog oraščića

Hrskavi sloj:
* 100 g integralnog pirovog brašna
* 60 g kokosovog ulja (sobne temperature)
* 70 g kokosovog šećera
* 40 g jabučnog octa (ili sitno naribane jabuke)
* 1 žličica arome vanilije
* 1 1/2 žlice vode
* 1/2 žličice sode bikarbone
* prstohvat soli
* 60 g nasjeckane tamne čokolade sa stevijom ili čokoladnim kapljicama

OPIS POSTUPKA: Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Pleh od 18 x 18 cm obložite papirom za pečenje. Otopite čokoladu i kokosovo ulje na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. U zasebnoj zdjeli ručnom miješalicom miješajte jaja i eritritol oko 2 minute ili toliko dugo da smjesa postane blijeda i pahuljasta. Dodajte ohlađenu čokoladnu smjesu i miješajte dok se sve ne sjedini. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao i sol. U mokre sastojke dodajte suhe sastojke i ocat ili jabuke. Miješajte mikserom tek toliko da se sve sjedini. Ulijte u pripremljenu posudu za pečenje. Prelijte po vrhu mase maslac od indijskih oraščića i lagano žlicom premažite po površini. Pripremite prhki sloj. Pomiješajte sve sastojke u posudi i dobro promiješajte pjenjačom. Žlicom ravnomjerno rasporedite smjesu preko sloja smeđe boje. Po želji pospite komadićima nasjeckane čokolade. Pecite 40-45 minuta. Nakon 40 minuta sredina je još uvijek malo nepečena odnosno fudgy. Ako više volite potpuno pečeni biskvit, pecite 45 minuta. Ostavite u plehu dok se smjesa ne ohladi. Ako želite da gornji sloj postane hrskav, ostavite lim za pečenje otvoren. Ako želite da sloj biskvita bude mekši i sličan biskvitu, tijekom hlađenja omotajte kalup za pečenje aluminijskom folijom. Izrežite ohlađeni kolač i poslužite.

VRIJEME PRIPREME: 55 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Nina S. Zorčič

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi