VIDEO: Browniji s kakijem
Svima dobro poznati čokoladni browniji, ovaj put u jesenskoj varijanti – s dodatkom kakija i prstohvatom cimeta, za onu pravu, čarobnu notu mirisne jeseni.
SASTOJCI:
* 250 g maslaca
* 240 g temne čokolade
* 200 g kokosovog šećera
* prstohvat cejlonskog cimeta
* 4 jaja
* 2 kakija
* 160 g brašna
* 80 g sirovog kakaa u prahu
* prstohvat soli
OPIS POSTUPKA: U toplom maslacu otopi tamnu čokoladu i kokosov šećer i pričekaj da se malo ohladi. U otopljenu smjesu (kokosov šećer se neće do kraja otopiti, ali ništa zato), dodaj cimet, sol i po jedno jaje. Sve dobro izmiješaj pjenjačom. Dodaj oguljene i na kockice narezane kakije.
Na kraju prosijaj brašno i kakao kroz sito i glatko izmiješaj.
Tijesto izlij u podmazan pleh i peci oko 40 minuta na 175 °C.
Jesenski brownies poslužuju se topli ili hladni.
Komentari (0)