Brownies
U 4. emisiji Vesela žlica pripremali smo zdrave čokoladne browniese. Pun okus čokolade razmazit će tvoje nepce, a dodatno prednost je što ne sadrže brašno, gluten i laktozu.
Božanstveno! Je li Filipu ovaj put išlo bolje? Pogledaj u videu ...
SASTOJCI za cca 8 komada:
* 125 g tamne čokolade s udjelom kakaa minimalno 80%
* 50 g kokosovog ulja
* 3 jaja
* 120 g kokosovog šećera
* 90 g bademovog brašna
* 30 g 100% kakaa u prahu
* prstohvat himalajske soli
Preljev od malina:
* 200 g malina
* 2 žlice kokosovog šećera
OPIS POSTUPKA:
1. Zagrij pećnicu na 180 °C i stavi papir za pečenje u pleh veličine cca 20 x 20 cm.
2. U posudi otopi čokoladu i kokosovo ulje. Stavi na stranu.
3. Jaja umuti mikserom pa dodaj kokosov šećer. Muti dok masa ne postane blijedožuta i utrostruči volumen, oko 5 minuta.
4. Lagano miksajući u masu postepeno ulijevaj otopljenu čokoladu.
5. U smjesu od jaja i čokolade dodaj bademovo brašno, kakao prah i sol. Lagano promiješaj da se sastojci sjedine.
6. Peci 18 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
7. Za preljev od malina u blender stavi maline i kokosov šećer, izmiksaj i preljev je gotov.
Posluži brownies tople ili pričeka da se ohlade. Brownies se mogu čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na hladnom mjestu 3 do 4 dana.
Jedan komad sadrži oko 295 kcal.
VRIJEME PRIPREME: 35 min + pečenje
RECEPT PRIPREMILI: Malinca Nastja i Filip
Komentari (0)