Božićni kolač
SASTOJCI:
Biskvit:
* 6 jaja
* 4 žlice kokosovog šećera
* 70 g mljevenih oraha
* 30 g Happy cacao mix ili 100% kakao
* 1 žličica cimeta
* 1 žličica ruma
Krema:
* 250 g mascarpone sira
* 100 g grčkog jogurta
* ekstrakt vanilije
Za posipanje:
* Happy cacao mix ili 100% kakao
OPIS POSTUPKA: Odvojimo bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke električnim mikserom izmiksamo u čvrst snijeg. Žumanjcima dodamo kokosov šećer i pjenasto ih izmiksamo. Smjesi dodamo mljevene orahe, Happy cacao mix, cimet i rum. Na kraju još nježno umiješamo snijeg. Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva. Pekač (veličine 25 x 35 cm) obložimo pek papirom i po njemu rasporedimo smjesu, te pečemo 15 minuta. Pečeno tijesto zavijemo zajedno s papirom za pečenje i ostavimo da se posve ohladi.
U međuvremenu pripremimo kremu. Mascarpone pomiješamo s grčkim jogurtom i ekstraktom vanilije. Ohlađeno tijesto odmotamo i oprezno uklonimo papir za pečenje. 3/4 g premažemo kremom i ponovno zarolamo.Pripremljeni kolač posipamo Happy cacao mixom i poslužimo.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Anja
Komentari (0)