Božićni jogurt
SASTOJCI:
1. Sloj
* 10 lješnjaka, suho poprženih na tavi ili u pećnici i samljevenih u brašno
* 60 g heljdine kaše
* 1 dl bademovog mlijeka
* žlica meda
2. Sloj
* 1 veća jabuka
* žličica ghee maslaca
* vrhom puna žlica mješavine začina: cimet, klinčići, đumbir, muškatni oraščić, kardamom
3. Sloj
* paketić vanilije u prahu
* 250 g jogurta
OPIS POSTUPKA: U vreloj vodi skuhamo heljdinu kašu. Dovoljno je 15-20 minuta. Kad je kuhana, izmiksamo je s bademovim mlijekom, prženim lješnjacima i žlicom meda. Naribamo jabuku i zagrijemo je na ghee maslacu zajedno sa začinima oko 10 minuta, dok se ne otopi, omekša i karamelizira. Pomiješamo jogurt s vanilijom. Nakon toga slijedi najzabavniji dio - slaganje u čašu u slojevima. Idealno bi bilo da božićne jogurte stavimo u hladnjak na najmanje sat vremena, po mogućnosti i više da se sastojci lijepo povežu.
VRIJEME PRIPREME: 20 min + 1 sat hlađenja u hladnjaku
RECEPT PRIPREMIO: Saša Zor
Komentari (0)