Božićne slatke smreke
Predivne čokoladne smreke savršena su poslastica u čarobno božićno vrijeme. Smreke dočaraju vrlo posebnu svečanu atmosferu. Od sastojaka u receptu možemo napraviti oko 24 smreke.
SASTOJCI:
Biskvit:
* 90 g bademovog brašna
* 1 mjerica proteina od čokolade - 30g
* 80 g tamne čokolade sa stevijom
* 65 g kokosovog ulja
* 90 g eritritola
* 2 jaja
Krema:
* 100 g krem sira
* 2 žlice maslaca
* 3 žlice eritritola
* 2 žlice slatkog vrhnja za šlag
OPIS POSTUPKA:
Biskvit:
1. U manjoj zdjeli pomiješamo bademovo brašno i proteine u prahu.
2. Na pari otopimo tamnu čokoladu i kokosovo ulje.
3. U otopljenu čokoladnu smjesu dodamo eritritol i dva jaja te sve dobro promiješamo.
4. Smjesu od bademovog brašna ulijemo u čokoladnu smjesu, žlicom dobro miješajući sve sastojke da se lijepo sjedine.
5. Dobivenu gustu biskvitnu masu ulijemo u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
6. Biskvit pečemo 20-25 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
7. Pričekamo da se pečeni biskvit ohladi. Biskvit se prvo reže vodoravno, duž cijele duljine na tri dijela. Zatim biskvit izrežemo na manje trokutiće (pod kutom od 45 °).
Krema:
8. Izmiksamo krem sir i maslac kako bi krema postala glatka.
9. U kremu dodamo eritritol i ponovno promiješamo.
10. Dodamo slatko vrhnje za šlag i posljednji put promiješamo da krema postane glatka i pahuljasta.
11. Pomoću nastavka za nanošenje kreme na kolače ukrasimo smreke po želji. Narezane slamke koristimo za "deblo" smreke.
VRIJEME PRIPREME: 1 sat zajedno s pečenjem
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)