Božićna rolada
SESTOJCI:
Biskvit:
* 6 jaja
* 4 žlice kokosovog šećera
* 70 g mljevenih oraha
* 30 g Happy cacao mix
* 1 žličica cimeta
* 1 žličica ruma
Krema:
* 250 g mascarpone sira
* 100 g grčkog jogurta
* ekstrakt vanilije
Posip:
* Happy cacao mix
OPIS POSTUPKA: Odvojimo bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke električnim mikserom umutimo u čvrsti snijeg, a žumanjcima dodamo kokosov šećer i pjenasto ih umutimo. U smjesu umiješamo mljevene orahe, Happy cacao mix, cimet i rum. Na kraju nježno umiješamo snijeg. Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva. Lim za pečenje (veličine 25 x 35 cm) obložimo papirom za pečenje i na njega rasporedimo smjesu te pečemo 15 minuta. Pečeno tijesto zarolamo zajedno s papirom za pečenje i pustimo da se potpuno ohladi.
U međuvremenu pripremimo kremu. Mascarpone pomiješamo s grčkim jogurtom i ekstraktom vanilije. Ohlađeno tijesto odrolamo i pažljivo mu uklonimo papir za pečenje. Do 3/4 ga premažemo kremom i ponovno zarolamo. Pripremljeni kolač posipamo Happy cacao mixom i poslužimo.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Anja
Komentari (0)