Dodatnih 30 % popusta na SVE s kodom

0dana
0sati
0minuta
0sekunde

 

Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Božanstvene cimet rolice
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Božanstvene cimet rolice

Ako volite mekane, pahuljaste i mirisne slastice, ove cimet rolice bit će vam božanstvene. Priprema je jednostavnija nego što mislite – rezultat će zamirisati cijeli stan, a vama će biti teško ostati samo na jednoj! Idealne su za uživanje vikendom ili kad poželite nešto toplo i slatko iz pećnice.

SASTOJCI ZA TIJESTO:
* 600 g oštrog brašna
* 50 g šećera
* 80 g maslaca sobne temperature
* 1 paketić suhog aktivnog kvasca (za 500 g brašna)
* 235 g toplog mlijeka
* 2 cijela jaja
* 1 paketić vanilin šećera
* 6 g soli

SASTOJCI ZA NADJEV:
* 15 g cimeta
* 150 g smeđeg šećera ili kokosovog šećera
* 80 g maslaca

SASTOJCI ZA PRELJEV:
* 80 g šećera u prahu
* 100 g krem sira
* 3 žlice mlijeka

OPIS POSTUPKA:
Priprema tijesta: U zdjeli pomiješajte brašno, suhi kvasac, šećer i sol. Dodajte mekani maslac (sobne temperature), jaja i toplo mlijeko (pazite da ne bude prevruće). Mijesite tijesto 10 minuta (možete koristiti i kuhinjski robot). Pokrijte tijesto i ostavite da se diže 1 do 2 sata, odnosno dok ne udvostruči volumen.

Priprema nadjeva: Dok tijesto raste, pripremite nadjev tako da pomiješate šećer i cimet te lagano otopite maslac.

Kad je tijesto naraslo, prebacite ga na pobrašnjenu površinu, oblikujte pravokutnik i razvaljajte ga na debljinu od oko 5 mm. Premažite razvaljano tijesto tankim slojem maslaca i pospite mješavinom cimeta i šećera. Čvrsto zarolajte tijesto u roladu. Roladu narežite na kolutove debljine otprilike 2 cm. Umjesto noža, koristite zubni konac kako biste zadržali lijepi okrugli oblik rolica – stavite konac ispod rolade, prekrižite ga iznad i zategnite.

Premažite tepsiju maslacem i posložite rolice s razmakom od najmanje 1 cm. Pokrijte ih i ostavite da se dižu još 20 minuta. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170–180 °C otprilike 20 minuta.

Priprema preljeva: Krem sir miksajte ručnim mikserom najmanje dvije minute, zatim dodajte šećer u prahu i mlijeko te miksajte još jednu minutu. Po potrebi dodajte još malo mlijeka kako biste dobili željenu gustoću. Vruće rolice prelijte preljevom kako bi se lijepo natopile i povezale.

Zatim slijedi najteži dio - odnosno čekanje da se rolice malo ohlade kako bi ih se moglo jesti.

Dobar tek!

VRIJEME PRIPREME: 2 sata
RECEPT PRIPREMILA: Neja Gril

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi