Božanstvene cimet rolice
SASTOJCI ZA TIJESTO:
* 580 g oštrog brašna
* 50 g šećera
* 80 g maslaca sobne temperature
* 10 g suhog aktivnog kvasca
* 235 g toplog mlijeka
* 2 cijela jaja i 1 žumanjak
* 6 g soli
SASTOJCI ZA NADJEV:
* 15 g cimeta
* 225 g smeđeg šećera
* maslac za premazivanje tijesta
SASTOJCI ZA PRELJEV:
* 90 g šećera u prahu
* 115 g krem sira
* 3 žlice mlijeka
OPIS POSTUPKA:
Priprema tijesta: Pomiješajte brašno, šećer i sol te dodajte maslac. Mijesite dok ne dobijete jednoličnu masu. Zatim zagrijte mlijeko (ne prevruće) u koje dodajte kvasac. Promiješajte i pričekajte 5 minuta da se kvasac aktivira. Zatim u tijesto dodajte jaje i žumanjak te kvasac. Sve zajedno zatim mijesite 10 minuta (možete upotrijebiti i multipraktik). Zatim ostavite tijesto da se diže najmanje 1 do 2 sata ili dok se tijesto ne udvostruči.
Dok se tijesto diže, nadjev možete pripremiti jednostavnim miješanjem šećera i cimeta u posudi. Kad je tijesto naraslo, razvaljajte ga, ali ipak ne pretanko. Na razvaljano tijesto nanesite tanki sloj maslaca i pospite mješavinom cimeta i šećera, te tijesto čvrsto zarolajte u rolat. Izrežite na jednake komade, stavite na podmazan pleh i ponovno ostavite da se diže pola sata. Zatim pecite rolice 15-20 minuta na 200 stupnjeva.
Priprema preljeva: krem sir miksajte ručnim mikserom najmanje dvije minute pa dodajte šećer i mlijeko. Sve miksajte još jednu minutu. Zatim po želji dodajte još mlijeka ili toliko da postignete željenu gustoću. Dok su rolice još vruće, prelijte ih preljevom da se sve lijepo poveže i upije. Zatim slijedi najteži dio , odnosno čekanje da se rolice malo ohlade kako bi ih se moglo jesti. Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 2 sata
RECEPT PRIPREMILA: Neja Gril
Komentari (0)