Bounty u čaši
Ako ne znaš kamo bi s ostacima biskvita, ovaj je desert izvrstan izbor. Prilikom pečenja kolača ostao mi je rub biskvita i iskoristila sam ga za pripremu deserta u čaši.
SASTOJCI:
Biskvit (koristila sam samo ostatke, tj. 1/10 biskvita, koji se sastoji od):
* 5 jaja
* 5 žlica kokosovog šećera
* 5 žlica brašna
* 2 žlice kakaa u prahu
* Prstohvat praška za pecivo
Bounty krema:
* 200 g Mascarponea
* 5 žlica ribanog kokosa
* 3 žlice mlijeka
Čokoladni preljev:
* 100 ml slatkog vrhnja
* 80 g tamne čokolade sa stevijom
* žlica namaza od čokolade i lješnjaka
Posip:
* kokosov čips
OPIS POSTUPKA: Biskvit ispečemo kao za tortu ili roladu. Dakle, prvo umutimo jaja i šećer dok ne postanu pjenasti, a zatim dodamo brašno, kakao i prstohvat praška za pecivo. Pečemo 12 minuta na 180 stupnjeva.
Ohlađeni biskvit izlomimo u čašu. U zdjelu pomiješamo mascarpone, kokos i dvije žlice mlijeka. U drugoj posudi pomiješamo / rastopimo slatko vrhnje, tamnu čokoladu i namaz od čokolade i lješnjaka.
Preko razlomljenog biskvita prelijemo žlicu mlijeka i otopljenu čokoladu. Dodamo vrhnje i ponovo dodamo komade biskvita. Prelijemo otopljenom čokoladom i posipamo kokosovim čipsom.
Stavimo na sat vremena u hladnjak i poslužimo.
VRIJEME PRIPREME: 10 minuta bez pečenja biskvita
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja
Komentari (0)