Bogati curry sa crvenom lećom i maslacem od badema
SASTOJCI:
* 1 šalica crvene leće
* 2 šalice umaka od rajčice
* 2 šalice jušnog temeljca
* 1 konzerva kokosovog mlijeka u konzervi
* 4 žličice bademovog maslaca
* 4 češnja češnjaka
* 2 žličice curry praha (blagi)
* 1 žličica kurkume u prahu
* 1 žličica mješavine začina 'garam masala'
* ½ žličica zdrobljenog lišća korijandera
* ¼ žličice đumbira u prahu
* maslinovo ulje
* sol papar
* 2 žlice brašna od tapioke (po želji)
* kelj ili špinat / blitva
OPIS POSTUPKA: Na malo maslinovog ulja brzo popržite nasjeckani češnjak i začine. Dodajte leću (po mogućnosti namočenu preko noći) i prelijte umakom od rajčice i temeljcem povrtne juhe. Kuhajte oko 15-20 minuta, tek toliko da leća omekša. U zdjeli vilicom umutite kokosovo mlijeko, bademov maslac i po želji tapiokino brašno (ako želite umak još malo zgusnuti). Na manje komade dodajte smjesu kokosa i badema i kovrčavi kelj. Kuhajte još nekoliko minuta, tek toliko da se umak zgusne, a kelj omekša. Po želji se umak može djelomično pomiješati štapnom miješalicom kako bi tekstura curryja postala još kremastija.
RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc – earthlymonika
Komentari (0)