VIDEO: Blagdanski kolačići od badema
Ukusni keksi od badema božanstvenog su okusa i naprosto se tope u ustima. Možeš ih držati u zatvorenoj posudi do dva tjedna, ali obično ih ponestane već nakon par dana.
SASTOJCI:
* 50 g bademovog maslaca
* 100 g kokosovog ulja (čvrsto)
* 50 g kokosovog šećera
* 1 jaje
* 100 g bijelog pšeničnog brašna
* žličica praška za pecivo
* 50 g bademovog brašna
OPIS POSTUPKA: Bademov maslac, čvrsto kokosovo ulje i kokosov šećer dobro izmiješamo mikserom da se sastojci lijepo sjedine. Dodamo jaje i ponovno dobro promiješamo. Zatim dodamo suhe sastojke – pšenično brašno s praškom za pecivo i bademovo brašno. Kratko miksamo mikserom pa rukom ili lopaticom umijesimo tijesto.
Zamotamo tijesto u foliju i stavimo u hladnjak na sat vremena.
Tijesto razvaljamo na pobrašnjenoj površini i oblikujemo kolačiće u oblike po želji.
Keksi se 10 minuta peku na plehu obloženom papirom za pečenje na 180°C. Poslužimo ohlađeno.
Cijeli proces možeš pogledati u videu ispod.
Želim ti čarobni prosinac!
VRIJEME PRIPREME: 90 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja
Komentari (0)