VIDEO: Blagdanska rolada od badema
Rolada je jedna od ekspresno pripremljenih slastica koja se odlikuje izvrsnim okusom i prekrasnim izgledom. Stoga je rolada od badema s kiselim vrhnjem izvrstan izbor za pripremu delicija u nadolazećim blagdanima.
SASTOJCI:
* 5 jaja
* 5 žlica kokosovog šećera
* 10 žlica bademovog brašna
* dvije žličice praška za pecivo
* 400 g kiselog vrhnja
OPIS POSTUPKA:
Odvojimo žumanjak od bjelanjaka i bjelanjke umutimo u snijeg. Kremasto izmiješamo žumanjke i kokosov šećer. U bademovo brašno dodamo dvije žličice praška za pecivo. Pomiješamo "mokre" i "suhe" sastojke, ali bez bjelanjaka. Stvorit će se kremasta masa u koju polako dodajemo snijeg od bjelanjaka.
Masu ravnomjerno rasporedimo po plehu s papirom za pečenje i pečemo cca. 15 min na 180 ° C. Kad se biskvit ohladi, premažemo ga vrhnjem i zarolamo u roladu. Ostavimo u hladnjaku barem pola sata da se krema i biskvit lijepo sjedine. Zatim poslužimo. Dobar tek.
VRIJEME PRIPREME: 10 min + 15 min pečenja
RECEPT PRIPREMIO: Malinček Luka
Komentari (0)