Blagdanska granola
SASTOJCI:
* jedna velika šalica Zobenih pahuljica malinca
* 1/2 šalice chia sjemenki
* 1/2 šalice mljevenog lana
* 1/2 šalice sjeckanog badema
* 1/2 šalice sjeckanog kikirikija
* 1/2 šalice kakao zrnca malinca
* 1/2 šalice grožđica
* 1 velika žlica mješavine za medenjake
* 1 velika žlica cimeta
* 4 velike žlice meda
* 4 velike žlice agava sirupa
Veličina šalice 2 dl
OPIS POSTUPKA: Prvo na zagrijanoj tavi popržimo zobene pahuljice ( ja osobno ne stavljam ulje, ali možeš malo ako se bojiš da će ti zagoriti), pržimo ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju, zatim dodajemo chia, lan, bademe, kikiriki i kakao zrnca, pa smanjimo vatru i cijelo vrijeme miješamo. U međuvremenu dok rastopimo med, agavu i dodajemo mješavinu za medenjake i cimet, kad se sve otopi dodajemo tekućinu u suhu smjesu i tad dodajemo grožđice u ovom dijelu ne zaboravi miješati to je jako važno. Smjesa mora biti onako ljepljivaa dosta. Smjesu prebacimo na drvenu površinu i tapkamo da se ohladi, kad je gotova, granolu izlomiti i staviti u teglice, tako spremljena u teglivama može stajati do 7 dana. Super je za doručak uz jogurt i voće, ali možete je jesti kako vas je volja, uživajte :)
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Ana Šimić
Komentari (0)