Bezgrešni medenjaci
SASTOJCI:
* 200 g bijelog pirovog brašna + 100 g raženog brašna
* 2 žličice začina za medenjake
* 1 žličica praška za pecivo
* ½ žličice soli
* korica limuna
* 1 dl meda ili agavinog/javorovog sirupa
* 1,2 dl otopljenog kokosovog maslaca
* ½ zdrobljene zrele banane
OPIS POSTUPKA: Prvo pomiješajte sve suhe sastojke u zdjeli. U lončiću otopite kokosov maslac i dodajte med (ili agavin/javorov sirup za vegansku verziju). Pomiješajte sve mokre sastojke sa suhima i umijesite tijesto za medenjake. Dobiveno tijesto stavite u hladnjak na oko pola sata. Tijesto razvaljati i kalupićima oblikovati kekse. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 10 minuta, u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C.
RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc
Komentari (0)