Bananina tortica s kikirikijevim maslacem
SASTOJCI:
* 200g pirovog brašna
* 80 g kokosovog brašna (fino mljevenog)
* 30g kokosovog šećera
* 2 čž praška za pecivo
* 1 čž sode bikarbone
* 2 čž vanilije / vanilijevega ekstrakta
* prstohvat soli
* 5 velikih žlica kokosovog ulja
* 2 dcl kokosovog mlijeka
* 3 banane
* 2 čž cimeta
Ganache:
* 150g tamne čokolade ili čokoladnih kapljica
* 1dcl kokosovog mlijeka
* 3 velike žlice kikirikijevog maslaca
OPIS POSTUPKA: U posudi promiješamo sve suhe sastojke (brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo, soda, vanilija, sol, cimet). U drugoj posudi zgnječimo bananu s vilicom, dodamo istopljeno kokosovo ulje, kokosovo mlijeko. Promiješamo sve suhe i mokre sastojke skupa. Prelijete u kalup za torte – sama sam upotrijebila promjer 22 cm. Pečemo 45 min na 180 stupnjeva. Neka se torta polako hladi – za to vrijeme pripremite ganache. Zagrijte kokosovo mlijeko, dodajte čokoladu i miješajte. Kada se čokolada otopi dodajte još kikirikijev maslac. Preko hladne tortice prelijte ganache i stavite u hladnjak da se ohladi.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)