Bananina torta - pita banoffee
SASTOJCI:
*4 žlice kokosovog šećera
*4 banane
*4 žlice kokosovog brašna (fino ili grubo mljeveno)
*100ml mlijeka
*300ml vrhnja za šlag
*1 žlica kave (predlažem instat kavu kokos)
*50g tamne čokolade (bar 70%) ili čokoladnih kapljica Cavalier
*200g listnatog tijesta (već pripremljenog)
*1 žlica kokosovog ulja za mazanje kalupa
OPIS POSTUPKA:
1. sloj biskvit: Okrugli kalup promjera 20 do 26 cm namastimo s kokosovim uljem i stavimo lisnato tijesto s 2 do 3 cm ruba. Pečemo 15 minuta na 175 stupnjeva.
2. sloj krema: Dok se tijesto peče pripremimo kremu - na laganoj vatri polako otopimo kokosov šećer, dodamo bananino mlijeko (2 banane, 4 žlice kokosovog brašna i 100 ml mlijeka i izmiksamo sve skupa). Dobro promiješamo i premažemo po pečenom lisnatom tijestu.
3. sloj banane: Na kolute narežemo dvije banane i stavimo ih na kremu.
4. sloj šlag: Napravimo šlag (ja nisam dodavala šećer, ako želite možete dodati kokosov šećer) i na kraju dodamo 1 žlice kave - ja sam dala instant kavu kokos. Šlag namažemo na banane.
5. sloj dekoracija: naribamo 50g tamne čokolade ili uzmemo Cavalier čokoladu u kapljicama. Pitu stavimo na 15 minuta u skrinju ili hladnjak prije serviranja.
VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)