Bananina šnita
SASTOJCI:
Biskvit:
* 2 zrele banane
* 3 jaja
* 2 žlice istopljene kokosove masti (ulja)
* 4 velike žlice eritritola
* šalica kokosovog brašna
* šalica mljevenih badema
* voda (glede na gustoću mase)
* 0,5 male žličice soli
* prašak za pecivo
* 1 na kolute narezana banana
* 2 žlice gorkog kakaa u prahu
Za preljev:
* 100g tamne čokolade
* 1 žlica kokosove masti (ulja)
* 0,5 dcl šlaga
OPIS POSTUPKA: Zrele banane zgnječimo s vilicom. U drugoj posudi dobro promiješamo suhe sastojke (osim kakaa). Nakon toga dodamo još mokre sastojke i dobro promiješamo s mikserom. Dodamo još zgnječene banane. Vodu polako dodajemo da masa ne bude prerijetka (mora bit kao jako gusta masa za palačinke). Masu razdijelimo na dva dijela. U jedan dio umiješamo još malo vode i gorki kakao u prahu.
U srednje veliki model obložen s papirom za pečenje ulijemo tamnu polovicu mase. Poravnamo ju i pečemo na 160 stupnjeva 10 minuta. Uzmemo iz pećnice i na površini rasporedimo kolete banane. Sa ostalom masom (svjetlom) masom prelijemo prvi sloj biskvita i bananine kolute. Izravnamo površinu i pečemo još cca 30 minuta na 160 stupnjeva.
Kada je biskvit pečen, stavimo ga da se ohladi. Za to vrijeme na laganoj vatri u slatkom vrhnju i masti istopimo komadiće čokolade. Miješamo da se dobro sve promiješa. Kada su biskvit i preljev ohlađeni prelijem preljev preko biskvita. Ohladimo do kraja, razrežemo i dobar tek.
VRIJEME PRIPREME: 90 min
RECEPT PRIPREMILA: Marija Paladin
Komentari (0)