Bajedera kocke
SASTOJCI:
* 16 datulja (140 g)
* 60 g vode
* 200 g mljevenih oraha
* 30 g kakaa u prahu
* 85 g otopljenog maslaca
* 1/2 žličice ekstrakta vanilije
* 1/4 žličice soli
* 50 g mljevenih prženih badema
* 80 g mljevenih prženih lješnjaka
* 70 g otopljenog maslaca
* 1/2 žličice ekstrakta vanilije
* 1/4 žličice soli
* 50 g crne čokolade
* 1/2 žličice kokosovog ulja
OPIS POSTUPKA:
Datulje izmiksajte s vodom u glatku smjesu (ako su datulje suhe, potopite ih na kratko u kipuću vodu pa izblendajte).
Za donji sloj pomiješajte orahe s dobrom polovicom smjese od datulja (130 g), kakaom u prahu, otopljenim maslacem, ekstraktom vanilije i soli. Pleh veličine 20 x 20 cm obložite papirom za pečenje i rasporedite smjesu po plehu.
Za gornji sloj pomiješajte mljevene pržene bademe i lješnjake s drugim dijelom smjese od datulja (70 g), otopljenim maslacem, ekstraktom vanilije i soli. Ako želite homogeniju smjesu, a orasi nisu dovoljno mljeveni, možete cijelu masu još jednom dobro izmiksati u višenamjenskom mikseru. Ovu masu premažite na kakao sloj sa orasima.
Otopite čokoladu na pari zajedno s kokosovim uljem i prelijte preko sloja badema. Stavite u hladnjak na cijeli dan, ali može i na samo par sati. Izrežite na kocke i uživajte!
VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Dea Kepic
Komentari (0)