Bademove pahulje iz krhkog tijesta
SASTOJCI:
* 50 g bijelog pirovog brašno
* 50 g bademovog brašna
* 1 žlica sladila Sugar Sweet 1 : 10
* ½ male žličice praška za pecivo
* prstohvat soli
* ½ žličice cimeta
* 1 žumanjak
* 30 g maslaca
PO VRHU KOLAČA:
* sladilo u prahu Sugar Sweet
OPIS POSTUPKA: U posudi pomiješamo sve sastojke i zgnječimo u glatko tijesto.
Tijesto razvaljamo i stavimo između dva papira za pečenje na određenu debljinu (2–3 mm). S najdražim oblicima izrežemo različite oblike iz tijesta. Kekse pečemo 8-10 minuta na 180 °C odnosno do zlatno žute boje.
Kada su keksi pečeni i ohlađeni pospemo po njima sladilo u prahu Sugar Sweet.
RECEPT PRIPREMILA: Tjaša Štanta
Komentari (0)