Ananas s kokosom i kakaom u čašici
SASTOJCI:
* ananasov kompot u konzervi
* bio Petit keksi (12 za 4 čašice)
* 1 žlica kokosovog ulja
* 2 žlice zobenih pahuljica
* 2 dl nemasnog svježeg sira
* 1 žlica kiselog vrhnja
* kokosov šećer
* cimet
* kakao u prahu
OPIS POSTUPKA: Petit kekse izdrobimo u multipraktiku (ako ga nemamo kekse stavimo u plastičnu vrećicu i izdrobimo ih s valjkom za valjanje). Polovici zdrobljenih keksa dodamo rastopljeno kokosovo ulje. Masu stavimo na dno čaše i izravnamo. Na masu dodamo komadiće ananasa i prelijemo sa žlicom ananasovog kompota. Nakon toga dodamo zobene pahuljice pomiješane s mljevenim keksima, te sve skupa prelijemo s malo ananasovog kompota. Na vrh dodamo sloj svježeg sira kojem smo prethodno dodali kiselo vrhnje, kokosov šećer i cimet. Nakon toga ponovo dodamo sloj ananasa i sloj mase od svježega sira. Ukrasimo s kakaom.
VRIJEME PRIPREME: 10 minut
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana H.
Komentari (0)