Američki proteinski muffini
SASTOJCI:
* ½ šalice maslaca od kikirikija
* ¼ šalice eritritola
* 1 veliko jaje
* 1 veliki bjelanjak
* prsothvat soli
* ½ čajne žličice arome vanilije
* ¼ čajne žličice sode bikarbone
* ½ šalice proteina od vanilije
* 2 žlice kokosovog brašna
* 3 žlice čokoladnih kapljica
PRIPREMA: U posudi pomiješamo maslac od kikirikija, eritritol, sol, jaje, bjelanjak i aromu vanilije. Kad je smjesa dobro promiješana, tijesto posipamo sodom bikarbonom, proteinima od vanilije i kokosovim brašnom. Kuhačom sastojke nježno promiješamo. Na kraju dodamo još čokoladne kapljice. Pripremimo kalupe za muffine tako da ga premažemo kokosovim uljem. Žlicom rasporedimo tijesto u kalupe i pečemo 5–6 minuta na 180 ⁰C. Muffine zapečemo do zlatno smeđe boje i ostavimo ih da se ohlade.
ČAS PRIPREME: 35 min
RECEPT PRIPREMILA: Lana Matjašič Filipič
Komentari (0)