Čokolada za doručak, večeru ili međubrok?
Zašto ne?! Kad te uhvati želja za čokoladom, ne moraš joj se uvijek oduprijeti. Mi znamo da je žudnja za čokoladom vrlo česta, ali …
Postoje i zdraviji načini kako se suočiti s takvim čežnjama
Tamna čokolada s visokim postotkom kakaa može čak biti korisna, što je zapravo poznato već dugo. U Malinci smo pripremili vrlo ukusno čokoladu koja ne sadrže rafinirane šećere. I ne samo to…
Čokoljupci će zavoljeti i nevjerojatan namaz od lješnjaka i čokolade, koji konkurira i najprestižnijim namazima, a djeca će se razveseliti kašici Čokomalinček. Zapravo, ako ćemo biti iskreni, ne samo djeca, jer u Čokomalinčeku uživaju i odrasli.
Što te čeka u čokoladnom paketu?
U paketu te čekajo čak četiri čokoladna Malincina proizvoda. Paket je može biti i prekrasan čokoladni poklon.
1. 86 % tamna čokolada s malinami Malinca
U Malinci smo pripremili još jedno čokoladno guštanje za sve sladokusce koji se ne mogu oduprijeti tamnoj čokoladi s komadićima voća. Naravno, dodali smo naše najdraže maline. Da bi očuvali njihovu boju, nutritivnu vrijednost i prirodnu aromu, dodali smo liofilizirane maline. To znači da su bile sušene na vrlo niskoj temperaturi i tlaku te je to omogućilo da u njima ostane sve dobro, što maline sadrže.
Čokolada s malinama pravo je iskustvo, tako da može biti i jako lijep poklon, a ružičaste maline odlično se slažu i s raznim slasticama, koje će čokoladno-malinovom harmonijom dobiti potpuno novu dimenziju.
2. Namaz od čokolade i lješnjaka Malinca iz ekološkog uzgoja
U Malinci smo za naš namaz od čokolade i lješnjaka koristili samo tri sastojka iz ekološkog uzgoja. To su ukusna pasta od lješnjaka, kokosov šećer i pasta od kakaa. Namaz ne sadrži mlijeko, žitarice, palmino ulje ili bilo što drugo, što znači da je pogodan i za one koji ne konzumiraju mlijeko i laktozu. Svilenkasta i nježna te iznimno maziva tekstura koja samo klizi po jeziku, svojom slatko-kremastom nježnošću rasplamsava sva osjetila i mazi punoćom okusa kao nikad prije.
Odlično se slaže s kruhom, kao i s palačinkama i raznim slasticama. Od njega možemo pripremiti razne torte, muffine, dodavati ga u kolačiće, kreme i druge delicije. Budući da je pohranjen u lijepoj i atraktivnoj ambalaži, svi će biti oduševljeni, pa je prikladan i kao slatki i pažljivi poklon.
3. Zobena kaša s kakaom Čokomalinček iz ekološkog uzgoja
Nismo zaboravili ni najmlađe. U Malinci već postoji poprilično roditelja mališana koji su tražili zdraviju alternativu raznim kašama punjenim šećerom koje se mogu pronaći u trgovinama. Na bajkovitom otkriću sastojaka s medvjedjedićem Čokomalinčekom, pronašli su recept za zobene pahuljice s kakaom Čokomalinček. Riječ je o kaši od organskih sastojaka koja sadrži fine zobene pahuljice, 100% kakao , malo kokosovog šećera i prstohvat glukomanana, što kašu čini pahuljastom i još ukusnijom.
Kao što kaže medvjedić Čokomalinček: »Za dan pun pustolovine i bistre ideje, ujutro si najprije očisti krmelje. Zatim kašicu Čokomalinček dohvati i snagu iz nje uhvati.« Da, i u Malinci ju jedemo za doručak. Zaista je ukusna i ne mogu joj odoljeti ni mali ni veliki.
1 .Tamna čokolada sa sladilima i liofiliziranim malinama 80 g
Sastojci: Kakao masa, dijetalna vlakna (dekstrin, inulin, oligofruktoza), kakao maslac, prirodno sladilo: eritritol, manje masni kakao u prahu, emulgator: lecitin (soja), prirodna aroma vanilije, prirodni zaslađivač: steviol glukozidi iz stevije, liofilizirane maline (5,5%), prirodna aroma maline (2,8%). Kakao dijeli: 86%.
Proizvod može sadržavati tragove oraščića, kikirikija i mlijeka. Sadrži prirodne šećere.
Neto količina: 2 x 80 g
Proizvedeno u Sloveniji. Podrijetlo glavnih sastojaka: izvan EU.
2. Bio čokoladni namaz od lješnjaka 200 g
Sastojci: Pasta od lješnjaka* (55%), kokosov šećer*, kakao pasta* (13 %). Proizvod može sadržavati tragove ostalih oraščića.
*iz kontrolirane ekološke proizvodnje.
Neto količina: 200 g
Proizvedeno u Sloveniji. Podrijetlo glavnih sastojaka: uzgojeno u/izvan EU.
3. Kaša od kakaa iz ekološke proizvodnje 400 g
Sastojci: Zobene pahuljice (75 %)*, kokosov šećer*, 100% kakao u prahu; regulator kiselosti: kalijev karbonat *, konjak glukomanan u prahu*. Proizvod može sadržavati tragove soje.
*iz kontrolirane ekološke proizvodnje.
Neto količina: 400 g
Proizvedeno u Sloveniji. Podrijetlo glavnih sastojaka: uzgojeno u/izvan EU.
EKO – proizvod iz organske proizvodnje - znači da je najmanje 95% sastojaka proizvoda poljoprivrednog podrijetla organsko proizvedeno (pridobivanje zahtjeva ispunjavanje strogih europskih propisa).
1. Tamna čokolada sa stevijom-malina
Tamna čokolada s malinama izvrstan je zalogaj kad žudimo za nečim slatkim. Riječ je o kvalitetnoj čokoladi koja bi se lako mogla svrstati u viši rang čokolada i koja očarava svakoga svojim lijepim dizajnom i sofisticiranim okusom maline, te je prikladna i kao poklon. Za ugađanje, naravno, možemo je podariti i sebi. Izvrsna je i u kulinarstvu, jer može postati neizostavna pratnja u pripremi slastica i drugih jela koja možemo obogatiti tamnom čokoladom i malinama.
Čuvanje: Držati na temperaturi do 20 °C.
2. Namaz od čokolade i lješnjaka
Namaz od čokolade i lješnjaka poslužuje se uz kruh kao i palačinke i razne slastice. Od njega možemo pripremiti razne kolače, muffine, dodavati ga u kolačiće, kreme i druge delicije koje se rađaju u mašti. Kako je pohranjen u lijepoj i atraktivnoj ambalaži, svi će biti oduševljeni, pa je prikladan i kao slatki i pažljivi poklon.
Pozor: U hladnim mjesecima ili u hladnijim prostorima možeš primijetiti bijele mrlje ili grudice unutar ili na površini namaza. Radi se o skrutnutom kakao maslacu koji se može pojaviti unutar ili na površini namaza. Kakao maslac se skrućuje na hladnom zbog svog sastava, bogatog zdravim zasićenim masnim kiselinama, posebno stearinskom i palmitinskom kiselinom. Ove masne kiseline imaju visoko talište, što znači da se na nižim temperaturama skrućuju. To je prirodni proces koji se događa kada su namazi prirodni i bez umjetnih emulgatora, što dodatno potvrđuje kvalitetu sastojaka.
Ako želiš da skrutnuti kakao maslac nestane, jednostavno namaz postavi na toplo mjesto (na radijator, u toplu sobu ili u toplu vodu) i promiješaj ga. Kada dosegne sobnu temperaturu, više se neće stvrdnuti i zaslađivanje će ponovno biti ugodno. Ako želiš brži rezultat, najbolje je dastakleni kozarić na nekoliko minuta staviš u vruću vodu (otprilike 60 stupnjeva), dobro promiješaš i čuvaš na sobnoj temperaturi.
3. Čokomalinček
Prije upotrebe lagano protresi.
1. način pripreme: U 200 ml toplog / hladnog mlijeka ili bilo kojeg napitka po želji, stavimo 6 žlica (60 g) Čokomalinčeka, promiješamo i pričekamo 10 minuta da se zgusne.
2. način pripreme: U 200 ml kipućeg mlijeka ili bilo kojeg napitka po želji, stavimo 5 žlica (50 g) Čokomalinčeka, promiješamo, kuhamo još 1 minutu i obrok je gotov.
Po želji u kašu možemo dodati i omiljeno voće.
Bez obzira stoji li žlica u njemu ili tone na dno šalice, podesi količine kako bi ti Čokomalinček ugrijao srce. ;)
Čuvanje: Čuvati na tamnom i suhom mjestu. Nakon upotrebe ambalažu dobro zatvorite.
Tvoj paket će biti kod tebe u roku par dana! Ako naručiš paket do 13 sati, šaljemo ga isti dan. Inače se trudim da sve narudžbe predane nakon 13 sati zapakiramo i pošaljemo odmah idući radni dan.
Da li te zanima kako paket dođe do tebe? S dostavno službom Overseas. Na dan kada pošaljemo paket dobit ćeš email od dostavne službe, obavijestit će te i o terminu kada će ti paket dostaviti. Ako ti termin ne odgovara javi im za novi termin. Putnik će te prije dolaska nazvati. S njim se možeš dogovoriti ako želiš da ti paket ostavi na paketomatu, benzinskoj postaji s kojom imaju dogovor. Putnici iz Overseas-a su jako ljubazni i prilagodljivi i sigurno će te naći način da ti predaju paket.
Na izbor imaš 5 različita načina plaćanja:
Trošak dostave ovisi od visine narudžbe. Ako naručiš proizvode u ukupnoj vrijednosti od 60 € ili više je poštarina BESPLATNA. Za narudžbu u vrijednosti do 60 € je trošak slanja 3,99 €.